29 Haziran 2010 Salı

Keten Yelek



Merhaba arkadaşlar, yazlıkta olmam nedeniyle sık sık yazı yazamıyorum.Umarım anlayışla karşılarsınız.Keten yelek Burda dergisi 2009/01 ayındaki 124no'lu  modeldir.Metal düğmelere uygun renkteki tokayı (eski kemer tokası),arkadaki penslerin arasındaki kemer de kullandım.Resim de pek net çıkmamış,bütün kenarları  iri spor dikişle  tamamladım.  
 

24 Haziran 2010 Perşembe

Cicekli Keten Elbise

           
       Çiçekli keten kumaşı uzun zamandır saklıyordum.Bu kumaşı nasıl değerlendirecegimi bilmiyordum.Çünkü Nezihe ablamdan hediye idi. Güzel bir model uygulamalıydım.Ben de 2010/Ocak ayı Burdasındaki 130 no'lu modeli uyguladım.Modeldeki astarlama çok değişikti .Hiç böyle çalışmamıştım.Ama bir şekilde başardım. Model birleşmeden önce kol astarlanıyor. Daha sonra omuzlar birleştirilip ,Kol takılıp,yaka çevrilip,astarve kumaşın yan dikişleri kapatılıp model tamamlanıyor.

Desen ve renkleri ile beni cezbeden kumaşa bu modeli uygulamakla doğru yaptıgımı  giydiğimde anladım.İyi ki Nezihe ablam bu kumaşı bana vermiş. 

20 Haziran 2010 Pazar

Arkadasım'a



Her zaman kızıma ya da kendime dikecek değilim ya , arada değişiklik yapmak lazım. Ben de can arkadaşım Nimet'e 2009/12 .ayı Burda dergisindeki 137 nolu modeli becerebildiğim kadarıyla dikmeye çalıştım.Bu modelde önde ve arkada kupları ve  gögüs kısmında minik pensleri var.

 

17 Haziran 2010 Perşembe

Efes Pilsen One Love Festival

Herkese Merhaba;

Bu hafta sonu gerceklesecek bir festival var. Eminim herkes sevgili stil direktörünün sayfasından zaten ogrenmistir.

Festivalle ilgili detaylar burada.

Gitmek isteyenler bedava bilet icin stil direktörünün duzenledigi yarısmaya katılabilir yada festivalin ana sayfasından sansını deneyebilir.

Ne diyelim, parmaklar calıssın :)

14 Haziran 2010 Pazartesi

Yesil-Gri Elbise


Saten kumaştan yaptığım bu elbiseyi , 2008/11 sayılı Burda dergisindeki 111 no'lu model uygulanmıştır.Gögüs kısmındaki plikaşeler ,kayık yaka ve bedene oturan dar kesimi ile üstte çok hoş duruyor.Ayrıca aynı kumaştan bir kemerle (Tokası eski bir bottan alındı) model tamamlandı.




9 Haziran 2010 Çarşamba

HEMFEST


Daha once bu yazımda kendi kursumuzda gerceklesen sergiden bahsetmistim. Simdi sırada tum Halk Egitim Merkezlerinin katıldıgı bir festival var. Buradan daha detaylı bilgiye ulasabilirsiniz. Festival alanına belli noktalardan ucretsiz servisler kalkacaktır. Servis saatlarine buradan ulasabilirsiniz.

Benim diktigim kaban ve takım elbise de orada sergilenecek.
Asagıya resimlerini ekliyorum.

SIZLERI DE BEKLIYORUZ.



8 Haziran 2010 Salı

Tugralı Yatak Takımı



Tuğralı yatak örtüsü kızımın çeyizindeki en sevdiğim parçalardan . Buldan Ketenini ve taftayı birlikte kullandık.Tuğra'yı keten verev biyeyi fitil haline getirip şekillendirdim.Ama beyaz üzerindeki beyaz çizgiyi görüp biyeleri yerleştirmek çok zor oldu.Tüm biyelerin üzerini ayrıca bakır pulla işlemek daha da el oyalayıcı oldu.

Kırlentlerin kenarlarını yine pullu biye ve kopanaki dantellerle çevirdim.Kopanaki dantellerin bazı yerlerini de pulla işleyerek bütünlük saglandı.

Yatak örtüsünün üst çerçevesinde, kopanaki danteldeki çiçekten yararlanarak yorganlama yaptım.Bu çalışmayı bana yaptıran Melahat Hocam'a çok teşekkür ediyorum.

1 Haziran 2010 Salı

Gec Kalmıs Galata Moda Yazısı

Galata moda festivaline ben son gün gidebildim.Böyle güzel bir organizasyon da ben de gözlemleyebildiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Beni çok etkileyen Atatürk detaylı tasarımların olduğu bölümdü.Eynel Çelebi konuyu çok güzel işlemiş.


Ceketteki Atatürk baskılı düğmeler çok hoştu. 


Kıyafetlerdeki detaylar beni büyüledi.


Renkler ve incecik şifonlardan yapılan kıyafetler de çok şıktı.




Bir kıyafetin nasıl şekilden şekile girdiğini gösteren Dünya kardeşe teşekkürler.
Nejla Güvenç'in ellerine sağlık.








Bu festivalde her şey çok güzeldi. Daha bir çok tasarımcının da eserlerini görüntülemek isterdim ama fotograf makinemin azizliğine uğradım. Nice güzellikleri çekemedim. İnşallah bir dahakine bir sorun olmaz.