25 Temmuz 2010 Pazar

Balon Etekli Elbise


Merhaba arkadaşlar, yine Kadıköy Cuma pazarı ganimetlerinden olan kumaşlarımdan birisi daha.İncecik pamuklu bir kumaş.Tam yaz mevsiminde giyilebilecek bir model uyguladım. Yine Burda modellerinden ama ne yazık ki hangisi olduğunu hatırlamıyorum.Çok kolay bir model,sadece ben modele bir farklılık katmak istedim.



Desenli bir kumaşta çok fazla oynama yapamadım. Ben de beyaz kumaştan kareler kesip,köşelerden katlayarak üçgen parçalar elde ettim. Bu üçgen parçaları yan yana dizerek roba dikişiyle birleştirdim.Ayrıca elbisenin eteği de balon yapılmıştır.  Ütülemesi zor olduğundan bir daha balon etek çalışmayı düşünmüyorum.

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Pecete Kollu Elbise

 Bu kumaşı Kadıköy Cuma pazarından almıştım. Her zaman ki gibi deseni ve rengi ilgimi çekmişti.uzun zamandır dolapta bekliyordu. Pano deseninden dolayı fazla model uygulayamazdım. Ben de Pratik Burda'daki Tunigin yaka ve beden kalıbını kullandım.Etek boyunu uzattım.Kolları ise başka bir Burda'daki gömlek kol kalıbından yararlanarak bu modeli ortaya çıkardım.

Anlayacağınız ordan burdan alıntılarla ortaya bu elbiseyi meydana getirdim.Göründüğü üzere çok rahat,kullanışlı bir elbise oldu.




12 Temmuz 2010 Pazartesi

Cicekli-Kelebekli Etek

     
Yazlıkta olmam sebebiyle sık sık yazamıyorum. Buraya gelmeden önce bu kumaşı almıştım.Kızım hemen dikmemi isteyince ben de pratik olarak deseni alta denk gelecek şekilde ölçüp biçtim.Ve bel ölçüsünde de kemeri dikerek eteği tamamladım. Resim elime ulaşınca da ancak sizlerle paylaşabiliyorum.Kızıma da çok yakışmış değil mi?


2 Temmuz 2010 Cuma

Krem Kayık Yaka Elbise

Bu krem rengi elbiseyi yazlığa gelmeden önce diktim. Burda 2009/Ekim ayındaki 116 no'lu modeli uyguladım. Bu kalıpla önceden siyah dantel elbise dikmiştim.Arkasında derin bir V vardı. Bu sefer arka açıklığı kapatarak modeli çalıştım.


 Ben bu modele bir farklılık katmak istedim ve ön pens ile yan dikişler arasına ,spor dikişler  çekilmiş bu telalı  dikdörtgen parçayı yerleştirdim .Böylece tam yazlık ve şık bir kıyafet sahibi daha oldum.