27 Ağustos 2010 Cuma

Özgür Masur Defilesi



  
Tek kelimeyle harikaydı.  Katlama detayları,uçuşan tüllerle  hazırlanmış modeller , renkler ,hepsi  iç açıcı idi.




Nasıllar ama?

26 Ağustos 2010 Perşembe

IFW 2010 - Deniz Mercan





Sevgili Alisveris Cini sayesinde IFW'de Deniz Mercan'ın Lu-Fear isimli koleksiyonundan olusan defileyi izleme sansına sahip oldum.

Fotograf makinemin azizligine ugradıgım icin cok net fotograflar cekemedim. Fakat diger blogger arkadasların sayfalarından cok guzel gorsellere ulasabilirsiniz.



Deniz Mercan bu defileyle "Lüfer Yok Olmasın." kampanyasına destek verirken aynı zamanda balıkcı eslerine yei bir gelir kaynagı yaratmıs oldu. Aksesuarları hazırlayan balıkcı esleri satıstan kazanılan gelirle aile butcesine katkıda bulunmus olacaklar.

Kendi adıma Deniz Mercan'ı, sosyal sorumluluk projelerine bu sekilde destek oldugu icin tebrik ederim.

Ilk Fashion Week deneyimim olan bu defile benim icin ilgincti. Simdi Sırada Özgür Masur ve Gamze Saracoglu defileleri var.

Ozgur Masur ve Gamze Saracoglu'na nazik devatlerinden dolayı cok tesekkur ederim.

Görseller:

24 Ağustos 2010 Salı

Cicekli Pecetelik

Bu çiçekleri tahtakaleden almıştım,öylece duruyordu. Bulduğum ilk boşlukta peçetelik yapmak istedim.

İki çeşitçiçeği birbirine dolayarak alt kısmında bir halka oluşturdum.

Ve sonuç...... İdare eder sanırım.

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Hapishane Isi Spiral Kolye

Bu çalışmayı  dikiş dikmediğim zamanlar da yaptım. Hapisane işi dedikleri çalışmalardan ,ilk bakıldığında zor gibi görünse de kolay yapılıyor. Bütün marifet dikkatli bir şekilde boncukları ,sayılarına göre dizmekte.Ondan sonra sıra tığ ile işleme başlar.Yapım aşamalarını resimledim. Kolyenin son halini de tamamladığım da resimleyerek sizlere sunacağım.
Diziliş sırası:
1- 16 Beyaz
                                                                          2-3 Kahverengi
3-3 Beyaz
4-1 koyu kahverengi
5-2 sarı
6-1 kahverengi
7-2 beyaz
8-1 kahverengi
9-1 sarı
10-1 mavi
11-1 sarı
12-1 kahve
13-2 beyaz
14-1 kahverengi
15-2 sarı
16-1 kahverengi
17-3 beyaz
18-3 kahve
19-4 beyaz
20- 16 beyazla işlem tekrarlanır.
İlk 6 boncuk zincirle örülür,birbirine halka şeklinde birleştirilir.Her boncuğun solundan batılarak çalışılıyor. Böyle çalışmayı hiç yapmamıştım.Ben de sadece kurslarda ki bayanların yaptıklarını gözlemleyerek denedim . Bence fena olmadı .Ya sizce?


18 Ağustos 2010 Çarşamba

Cepli Elbise

Yine incecik yazlık bir kumaş. Renkler ve desen çok hoşuma gidiyor.Böyle kumaşlarla dikiş dikmek hem zevkli, hemde kolay. Burda dergisi 2008/05 sayısının 111 no'lu elbise modelini uyguladım.Modelden kolu çıkardım. Ayrıca çok açık olan yakayı kapattım. İçine de incecik bir astar yaptım. Hemen giy ve  çık modeli oldu. Sizler de beğendiniz mi arkadaşlar?

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Turuncu Sal Desenli Elbise

Tam yaz rengi değil mi arkadaşlar. Farkettim ki canlı renk  ve şal desenleri beni çekiyor.Yine şal desenli bir kumaştan 2009/01 tarihli Pratik Burda'nın 6 A tunik modelini ben elbise olarak çalıştım. Bu modelin yakası çok fazla kayık şeklindeydi.Yakada eşit şekilde dıştan pli şeklinde dikiş atarak ,yakayı biraz daha kapalı şekle getirdim.

Bu modelin en güzel kısmı omuz robasıdır. Sevgili Lacin'den öğrendiğim obi kemeri yaptım. Böylece elbiseyi ister kemerli, ister kemersiz kullanılabilir duruma getirdim.





8 Ağustos 2010 Pazar

Tek Omuzlu Straplez Elbise

Tatil bitti ama tatilde kullanılan bir elbise modeliyle  devam ediyorum. Kızımın giydiği elbiseyi hiç bir kalıp kullanmadan pratik  diktim.Kumaşın sulu kısmını etek ucuna denk getirdim. Üst kenar ve gögüs altından lastik geçirme tünellerini diktim. Artan parçalardan üç şerit keserek saç örgüsü yaparak omuz askısını oluşturdum.Prova yaparken fazla askı uzantısını hiç kesmeden gül şeklinde tutturdum.Kızım tek omuza karar verince ikinci askı yapılmadı.Ve çeşme sokağında ki bu görüntü meydana geldi.



4 Ağustos 2010 Çarşamba

Izmir-Urla-Demircili köyü Bodrum Koyu

Bu aralar biliyorsunuz yazlıktayım. Tatil bitmek üzere ,ben de buralardan ayrılmadan  denize girdiğim Bodrum Koyunda ki  DENİZ YILDIZI  tesisinden görüntüleri paylaşmak istedim.Buranın çok rahat ve huzurlu bir ortamı var .Hele manzara muhteşem.
Sayılı günler bitmek üzere.Bu güzellikleri de geride bırakmak istemesem de yapacak birşey yok.Ben de  bundan sonra İstanbul'un tadını çıkarmaya çalışacağım.



3 Ağustos 2010 Salı

Cesme - Moda Tasarım Kumpanyası


İstanbuldaki  Galata Moda gibi yapılan etkinliği gezme şansını yakaladım. Ben de oradaki görüntülerden sizlere bazılarını resimledim. Çeşme'deki bu etkinlik akşam saatlerinde gezilebiliyordu. Fakat o kadar kalabalıktı ki,çalışmaları doğru dürüst inceleyemedim.    Görebildiklerimi sizler yansıtmaya çalışıyorum.

Üstteki resimde ögrencilerin tasarımları olarak  sergilenmiş.
Beyaz ve mavi elbise çok şıktı.
Fatma Karadayı'nın en çok sağdaki şeritli elbisesi tam benlikti.





Çeşme de yapılan moda kumpanyasından alıntılar bu kadar,tabiki bazı modacıları gözüm çok aradı.