29 Eylül 2010 Çarşamba

Karadeniz( Rize) gezisi

Fırtına Deresi

Ayder Yaylasından bir görüntü
Köy görüntüsü

Çamlıhemşin  Zİl Kale
Çat köyü   Şenyuva Köprüsü
Rize Pazar köyünden bir Çay bahçesi

Bir hafta ortadan kaybolmuştum. Sebebi Karadenizi görüp,havasını teneffüs etmekti.Tabiki bunun yanında anne,baba ve kardeşimi de görmekti. Ben daha çok dağ  bayır gezdim.Bol oksijen teneffüs ettim.doğanın içinde kendimi mutlu hissediyorum. Kısaca enerji depoladım.Orada gördüklerimin birkaç bölümünü sizlerle paylaşmak istedim.

CİTTUM  CEZDUM CORDUM

21 Eylül 2010 Salı

Lacivert Şifon Elbise


Bu Şifon kumaşı kız kardeşim Bahriye vermişti. Ne yapacağımı bilemiyordum. Daha doğrusu hangi modeli uygulayacağımı bilmeden bekletiyordum.Ta ki Burdaları karıştırırken kızım bu şifona volan yakalı elbiseyi yapmamı isteyene kadar.Ben de Burda dergisi 2010/Nisan ayı 104 nolu modeli çalıştım.



Volan çift kattan yapıldı. Göğüs açıklığını biraz kapattım.

Modelde balon olan eteği ben düz kesim yaptım. Ve ortaya bir elbise daha çıkardım. Olmuş mu?



16 Eylül 2010 Perşembe

Siyah Puanlı Elbise

Bu güzel  kumaşı Kadıköy Cuma pazarından almıştım. Uzun zamandır dikilmeyi bekliyordu. Daha önce diktiğim yelekli elbise kalıbından yararlandım.


Kumaşta puanlar iki kenarda idi. Elbisenin eteğin de iki kat olarak kullandım.Üst bedeni de kumaşın düz kısmından yaptım.Yakayı,arka kol oyuğunu daha yuvarlak yaptım. Üst beden epey değişti.
Puanların etrafındaki çizgilerden esinlenerek ,yaka ve kol kenarına beyaz kot ipiyle geniş aralıklı spor dikiş çekerek kıyafeti tamamladım.


13 Eylül 2010 Pazartesi

Beyaz Volanlı Gömlek

Kısa bir aradan sonra tekrar sizlerin karşısına diktiğim bir beyaz gömlekle döneyim dedim.Kendinden desenli kumaşla yaptığım gömlek  2009/ 08 sayılı Burda dergindeki  132 no'lu modeldir.

Modelde uzun kollu olan gömleğin kolu, kızıma kısa durduğundan daha sonra kesilerek kısa kola döndürülmüştür.Volan kenarlarını kıvırma ayağı ile yaptım.Belin iki yanındaki lastikleri yaparken ne yalan söyleyeyim ,çok zorlandım.Mecbur kalmadıkça bir daha lastikli bir çalışma yapacağımı sanmıyorum.

6 Eylül 2010 Pazartesi

Mor Elbise



 Bu mor elbiseyi  Burda Dergisi 2009/ 05 sayısındaki 121 no'lu modelden yaptım. Modelin jarse kumaştan yapılması öneriliyordu. Ben evde bulunan krep kumaştan yaptım. Fena olmadığını düşünüyorum. Keşke biraz daha kalıbı geniş tutsaydım. Kumaş jarse olmadığından bedeni fazla sardı.Bu da bana ders oldu. Bir daha böyle bir çalışma yaparken daha dikkat etmem gerekiyor muş.....

Yine de fena durmuyor sanki..)

2 Eylül 2010 Perşembe

Yelek-Elbise Takım

Kahverengi üzerine çiçek ve şal deseni olan bu kumaştan diktiğim elbise resimlerde görüldüğü üzere kızımın kullanımında.

Önyaka yuvarlak(kapatıldı),robası dügmeli ,sırt ters V detaylı,göğüs altından iki kat büzgülü  etek'ten (Boy kısaltıldı) oluşan elbiseyi  ,Burda Dergisi 2010/ Mayıs ayı 114 no'lu modelden çalıştım.


Elbiseyi keten yelekle tamamladım.Modeldeki yeleği yapabilmem için kumaşım  yetmedi . Bende sadece tek kat yeleği diktim. Elbise kumaşını  yeleğin ön dügme yerine koydum .Yeleğin kumaşından da düğmeleri elbiseye koydum.


Yeleğin katlarını toplayan brite de elbise kumaşından düğme yaptım.
Yelek ;Burda Dergisi 2010/ 05 sayısında ki 123 nolu model.