30 Ekim 2010 Cumartesi

Laleli Nevresim Takımı - Ceyizlik

Elimdeki işlerin tamamlanmasını beklerken, sizlerle paylaşımım azalmasın diye aralara çeyiz görüntülerini vermek istedim.Rahmetli kavinvalidemin kızımın çeyizi için verdiği danteli modernize edip, çok güzel bir nevresim takımı haline getirdik.Danteller motif şeklinde örülmüş ve kumaşa monte edilmişti.Eski yıllarda etek ve yorgan ağzı olarak kulanılan bu işlemeler aşağıdaki şekle dönüştü.

Pamuk satenin düz ve renkli kumaşını kullandık.


Su taşı ile kenarlar işlendi. Desenli kumaştaki lalelere benzemesi için de kurdele ile de çiçekler yapıldı.Resimler de fena görünmüyorsa da yakından çok daha güzeller.Bu takımın ortaya çıkmasında emeği geçen ablam Nezihe'ye de burdan çok teşekkür ediyorum.Nasıl ama?

 

28 Ekim 2010 Perşembe

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

25 Ekim 2010 Pazartesi

Gri Pantalon-Yelek Takım

Bu sefer karşınıza yine kızıma diktiğim yelek pantolon takımla geldim.Burda dergisinin 2007 yılı  Şubat sayısındaki 118 nolu modelden alınmıştır.Modeldeki ceket kolları çıkarılarak yeleğe dönüştürülmüştür.

Resimlerdeki detaylarda görüldüğü gibi dikişler gri desenli biye ile temizlendi. Pervazlar ve yakanın alt kısmında da aynı kumaş kullanılmıştır.Metal çıtçıtlarla yelek tamamlandı.

Yelek kumaşımdan bayağı vardı. Pantolonu da dikince Kombin tamamlandı.Tabiki pantolon pervazına da aynı kumaştan kullandım.Hiç boş durmuyorum arkadaşlar, bu arada kendime bir elbise dikiyorum.Bunun arasına birde bebek nevresim takımı soktum.Bakalım nasıl başa çıkacağım?

21 Ekim 2010 Perşembe

Kırmızı-Siyah Saten Bluz


Kumaşım çok güzel görünüyor değil mi? Gördüğüm zaman beni resmen beni çarptı. Küçük bir parça olduğundan ancak kolsuz yakasız bir model uygulayabilirdim.
Kayık yakalı ,düşük omuzlu ve beldeki tünelin altında ve üstünde plileri ile hoş bir görüntü veriyor. Model yine 2008 yılı Kasım ayındaki  113 no'lu modeldir.Tabiki bu parlak bluzun altına giymesi için Dilşat'ıma bir de parlak kumaştan pantolon diktim. İlerki günlerde onu da sizlerle paylaşırım.


19 Ekim 2010 Salı

Gri Janjanlı Tunik

Arkadaşlar biliyormusunuz ben bu kumaşı pazardan 50 kuruşa aldım. Çok küçük  ve bir tarafta da kumaş parçalanmıştı.Kumaşın koyudan açığa doğru degradesi çok hoşuma gitmişti.Bir şekilde değerlendiririm hiç bir şey olmazsa fular yaparım diye almıştım. 


Resimlerde göründüğü gibi basit bir kalıp kulanarak kesip diktim. Göğüs kısmına da gri hazır yakayı da diktim ve bluz tamam. Nasıl olmuş arkadaşlar?

15 Ekim 2010 Cuma

Civit Mavisi Kaban

Bugün de sizlerle Çarşamba  pazarından görüp aldığım kumaştan yaptığım mantoyu paylaşmak, böylece de kışlık kıyafetlere de geçmek istedim.

Burda dergisi  2010 / Mart sayısındaki 101 no'lu model uygulanarak ortaya bu Kaban çıkmıştır.
Tek düğmeli, Janjanlı astarlı, hafif bol kolağızlı ve büyük yakalı bu kabandaki tek değişiklik kolların tam boy olarak yapılmasıdır.Astarı elde punto dikişi ile monteledim. Bayağı bir el işçiliği var arkadaşlar.Resimlerde kumaşın tam rengi çıkmadı. Fakat alt soldaki resim de biraz daha renk görünüyor. Sanırım evdeki ışık yeterli gelmedi. İleriki günler de renginin belli oldugu bir fotoğraf çekebilirsem, eklerim.
Bu arada ben tekrar makine nakışı kursuna başladım.  Dikiş ve makine nakışını birlikte yürütmek istiyorum. Ne Kadar başarılı olacağımı zaman gösterecek.

11 Ekim 2010 Pazartesi

Beyaz Is Mutfak Takımı - Ceyizlik


Kızıma kendi ellerimle yaptığım beyaz iş mutfak perde ve masa örtüsünü sizlerle paylaşmak istedim.

Perdedeki uç desenini masa çevresinde uyguladık.Masa üzerinde fazla delikli desen istemediğim için  de masa ortasını da sade bir desenle tamamladım.Çeyiz hazırlama aşamasında en çok zevk aldığım işlerden biri olan bu beyaz iş mutfak takımı mı  beğendiniz mi? Fransız Keteni üstüne yaptığım beyaz işin yapımında bana emeği geçen Makine Nakışı öğretmenim Emine hanıma teşekkür ederim.



6 Ekim 2010 Çarşamba

Siyah Kadife Ceket


Havalar soğudu, mevsimlik kıyafetler devreye girmeye başladı. Bu kadife ceketi yazın başında dikmiştim. Ama kızıma dün akşam verdim, o da bugün benim diktiklerimi giyerek işe gitti. Sabah resimleri cekip bana mail atmıs :).

Apoletleri,büzgülü kolları ,pileli büyük cepleri ve metal düğmeleri modeldeki gibi uyguladım.Gerçekten çok güzel oldu.



Gri desenli astar kullandım.Çok yakışmış değil mi ?


Kol ve apolet detayları ile sizlerle paylaşmak istedim. 

Not: Burda Dergisi 2009/10 130 nolu modelden uygulanmıstır.

4 Ekim 2010 Pazartesi

Beyaz Cepli Elbise

Bir elbise daha ,yazlık kumaşlarımı dikiyorum dikiyorum yine de bitiremiyorum.Amma çok kumaş almışım. Hangi şehre gezmeye gidersem, kumaşçıları gezmeden dönemiyorum.Tabiki bu kadar çok kumaşım olur ,değil mi? 
Burda Dergisi,   2008/ 05 ayı  111 nolu kalıptan yararlanarak bu modeli yaptım.
Daha önce bu modelin kolunu çıkarak ,mor desenli kumaştan  yapmıştım. Bu beyaz kumaşa da modeli aynen uyguladım .Sadece yakayı biraz kapattım.Burda kalıplarında ki yaka açıklığı bize göre fazla açık olduğundan genelde yaka ile oynuyorum. Göğüs altından büzgülü ,karpuz kollu ve büyük cepleri olan bu elbisenin kullanım açısından da çok rahat olduğunu söyleyebilirim.