28 Kasım 2010 Pazar

Kelebekli Bebek Nevresim Takımı


Makine nakışına gittiğimi daha önce yazmıştım.Kursta yaptığim beyaz işli ,kelebekli nevresim takımını sizlerle paylaşmak istedim.


Detayları  resimlerle göstermeye çalıştım.

En sonunda bir çalışmayı da sonlandırdım. Umarım beğenmişsinizdir arkadaşlar.

22 Kasım 2010 Pazartesi

Mor Tunik

 

                     Resimdeki bu kumaş uzun zamandır kumaşlarımın arasında bekliyordu. Geçen
 gün Burda dergilerini  karıştırırken gördüğüm bir modeli kalıp alarak bu sonuca ulaştım.Model kolsuz bir      bluzdu.Ben bol lastikli bir kol ilave ederek modeli tamamladım. Burda Dergisi 2009 yılı Temmuz ayı 129 nolu modelidir.  Böylece kumaş dağımdan bir parça daha eksildi.




12 Kasım 2010 Cuma

Kuzulu-Puantiyeli Bebek Nevresim Takımı

Bu kumaşı görünce bayıldım. Üstünde bütün hayvanlar var .Kuzular,Kediler, İnekler,Atlar.O kadar sevimliler ki. Bundan çocuk nevresim takımı yapmalıyım dedim.Hemen kombini olarakta mavi-beyaz puanlı kumaştan aldım.


Bu takımı Aleks'in yatak ölçülerine göre diktim.Sağlıklı günlerde kullansın inşallah.

Yastıkları iki tane yaptım,biri düz diğeri desenli,süs yastığında ve nevresim ağzında fisto kullandım.


Nevresimin ayak ucunda ise ne cırt,ne fermuar koymak istemedim.Ben de sadece biyelerle karşılıklı bağladım.Sağlıklı olsun diye....
Herkesin Kurban Bayramı şimdiden kutlu olsun.

NOT: Resimlerin ustune tıklayarak daha buyuk halde gorebilirsiniz.

9 Kasım 2010 Salı

Gri Balık Sırtı Etek


Bu sefer de balık sırtı kumaşla yaptığım etekte sıra. Bu model 2009/Kasım ayı Burda dergisinin 120 no'lu modelidir.


Öndeki plikaşesi ve köprülü spor cebi ile çok şık ve kullanışlı bir modeldir.Yapımı kolay sadece cep astarlanıp,spor dikişinde biraz dikkatli olmak gerekiyor. Sanırım ben bunu da başardım.

4 Kasım 2010 Perşembe

Kareli-Pileli Etek


Kareli kumaştan kalıpsız yapılmış pileli etekle karşınızdayım.


Yanlara açılan pilelerle yapılmış ,başka hiçbir özelliği olmayan çok şık bir etek. Kumaş güzel olunca verilen emekte kendini gösteriyor. Yanılmıyorum değil mi arkadaşlar?

2 Kasım 2010 Salı

Sifon Gomlek Elbise


Kendime diktiğim şifon elbise 2010 yılı Ekim ayı Burda'sındaki 122 no'lu modeldir.Bu  elbise iki parçadan oluşuyor.İç elbiseyi penye kumaştan diktim.Üst elbise ise şifondan yaptım.

Patlarda düğme kullanmadım, iç elbisenin görünmesi hoşuma gitti.Zaten iç elbisenin  de alttan görünmesi ile birbirini tamamladığını düşünüyorum.Çok rahat bir kalıp.ister sadece dış elbiseyi  taytla kombinle,ister elbise gibi kullan.Nereye kadar hep kızıma, birazda kendime ,değil mi ama?