27 Aralık 2010 Pazartesi

Mor Pazen Etek

Bir önceki  yazım da yapmaya çalıştıklarımı yazmıştım.Fakat aralarda da dikiş diktiğimi yazmamıştım. Her ne yaparsam yapayım dikişi ihmal etmek istemediğim için   yine etek, gömlek dikip duruyorum.
   Diktiğim pazen eteği sizlerle paylaşmak istedim. Model  kemersiz ,önden ve arkadan penslerle vücuda oturmasını sağladım.Boyunu da diz üstünde yaparak modeli tamamladım.Eteğe astar bile dikmedim.


Kızım bu eteği çok sevdiğini ve rahat olduğunu söyledi. Pazen kumaştan etek  siparişlerini de vermeyi ihmal etmedi. Ne yapalım artık  isteklerini  yerine getirmeye çalışacağım.

20 Aralık 2010 Pazartesi

Yapmaya çalıştıklarım...


Uzun aralıklarla bloğumla ilgilenebiliyorum,sebebine gelince resimlerini gördüğünüz çalışmalar.Çok aç gözlüyüm ,ne görsem ya da aklıma gelen bir çalışma olunca dayanamayıp hemen başlıyorum.Örneğin palyaço,


makine nakışında salon takımı,


bir de gravür resim çalışması.Umarım yakın zamanlar da bu çalışmaları bitmiş şekilde sizlerle paylaşırım.Hangi akla hizmet bu kadar açıldım ?

15 Aralık 2010 Çarşamba

Siyah Etek


Yine bir etek modeli daha . Fakat siyah renginden dolayı resimlerde model belli olmuyor.Ön parça dikişlerinde cepleri olan bir model aslında . 2009 /08 Burda Dergisindeki 121 no'lu çalışma .


Eteğin arka kısmında korsajı ve minik bir yırtmacı var.Burda dergisinde bu modeli spor dikişlerle ve arka kısımda minik ceplerle spor bir model olarak da  çalışmışlar. Ben ise elimdeki kumaşlara göre model uyguladığımdan bu modeli seçtim.

Keşke resimler daha net olabilseydi,eteğin güzelliğini  de sizler de görebilseydiniz.

13 Aralık 2010 Pazartesi

Kahverengi Etek


Kızıma diktiğim eteklerden bir tane daha. Bu modeli  daha önce  gri balık sırtı kumaşla yaptığım eteğin kalıbını kullanarak yaptım.


Önde tek  plikaşeli olan bu etek , 2009 yılı Kasım ayı  Burda Dergisinin 120 no'lu modelidir. Modeldeki cepleri  bu etekte kullanmadım.Diğer detaylarda değişiklik yapmadım. Basit ,sade bir o kadar da rahat bir etek oldu.

7 Aralık 2010 Salı

Bol-Mor Pantalon


Resimlerdeki  patlıcan moru krep kumaştan yaptığım pantolon  Burda Dergisi 2009/ 02 ayındaki  114 no'lu modelidir.


Modelin ilginç yanı basen bölgesindeki plikaşeler.


Plikaşeli, duble paçalı pantolonun duruşu bence çok güzel.


2 Aralık 2010 Perşembe

Bayram Sekerleri


Bu güzeller benim yeğenlerim. Giydikleri etekler de halarının eseri.Nasıl da şirinler.


Ekoseli kumaşı pileli çalıştım. Sadece bel kısmına kalın kadife kurdeleden kemer ve fiyonkla tamamladım. Minik kuşumun da eteğini kadife kurdele ile temizledim.


Halalarının blog mankeni olmak için ne güzel pozlar vermişler  değil mi?