30 Kasım 2011 Çarşamba

Dügme makinesi

Genelde kıyafetlerime düğmelerimi kendim yapıyorum demiştim.Sevgili antigone makinemin resimlerini yayınlamamı istemişti. Ben de elimden geldiğince yapılış sırası ile resimlemeye çalıştım. Siyah ve beyaz kapsüller,kuş gözü makinesi ve dügme basma aparatları.(Bu arada duvardaki bantlanmış yazı Burda kalıplarındaki yabancı kelimelerin türkçeleridir.)
Kapsüller
Kuş gözü makinesi
Ortada ki milin üstüne istenen renk kapsül  konur.Soldaki yaylı parça kapsüllü parçanın üstüne konur.Diğer taraftaki parçanın içine  belirli büyüklükte kesilmiş istenen kumaş yeleştirilr,Üzerine de yuvarlak kapak konur.
İçe dogru itilir.
Kumaş kenarları içe doğru bastırılır.
Kapaklı parça arada kalacak şekilde yaylı parçanın üstüne konur.
Ve kuvvetlice baskı uygulanır.
Makineden üste konan parça çıkarılır ve düğme içinden alınır.Uygulamada yaptığım  sağda ki siyah düğmedir.Umarım yaptığım bu post herkesin işine yarar.

27 Kasım 2011 Pazar

Sırtı düğmeli elbise

Bu canlı  mankenin üstündeki elbiseyi bayram için dikmiştim.Resimler ancak çekilip hazırlandı.Elbise kuplu,etek hafif evaze bir model,bütün özelliği sırttaki düğmeler ve kenarının  grogren bantla süslenmesi. 

Kumaş yünlü ve piyediful desenli .
Sıtta kullandığım düğmeleri siyah kumaştan yaptım.(Tabi ki düğme makinemi kullanarak)
Diktiğim kıyafetleri kızımın üstünde gördükçe mutlu oluyorum.Galiba ben bu dikiş işini başarmaya başladım.

13 Kasım 2011 Pazar

Mor Cift Renk Elbise

Evet arkadaşlar,biliyorsunuz ne dikersem kızıma yapıyordum. Bir kere de kendime dikmek istedim.
Elimdeki mor renkli kumaş ve onun renklerinden oluşan desenli kumaşı  biraraya getirerek bu modeli oluşturdum. Kayık yakalı, göğüs pensli  ve yarım kollu klasık bir elbise ortaya  çıktı.Manken de çok zayıfmış ,elbise üzerinde bayağı bol duruyor,değil mi ?

11 Kasım 2011 Cuma

Maras Isi

Ben dikiş dikmeye devam ediyorum ama hergün bir kıyafet çıkaramıyorum.Ben de elimdeki yayınlanmamış çalışmaları da yayınlayarak boşluğu doldurayım dedim.
Geçen sezon makine nakışında yaptığım maraş işi çalışmam. Desen pul ,gümüş tırtıl ve kurtçuklarla süslenerek tamamlandı.Benim şimdiye kadar yaptığım en güzel çalışma.Ama bir daha maraş işi yaparmısın derseniz benden alınacak cevap ASLA'dır.

6 Kasım 2011 Pazar

Calisma Odam

Hazır bayram temizliği yaparken çalışma odamı da düzenledim.Sizlerde de oluyor mu,dikiş dikerken çok dağılıyorum.Bir müddet sonra  dağınıklık rahatsız ediyor.bazen de elimde ki kumaşların ne olduğunu da unutuyorum.Kumaşlarımı hatırlamak adına da hepsini katlayarak düzenledim.Fisto ve dantellerimi elden geçirdim.Makine nakışı malzemelerimi yeni bir kutuya koydum,Burda dergilerimi ve nakış dergilerimi elden geçirdim.Yün malzemelerini de şeffaf bir çantaya koydum.Düğmelerimi toparlayarak görünür bir kutuya koydum.Daha takı malzemelerimin düzenlenmeye ihtiyacı var ama umarım bir ara yaparım.Ne kadar çok malzemem varmış.Olsun ama , aranan malzemeler bulunur duruma geldi .Bu arada kırmızı elbiseyi de diktim.Ne olacak benim halim.......

2 Kasım 2011 Çarşamba

Maras Isi 1

Ben daha önce söylediğim gibi elbise ve eteği dikmeye devam ediyorum.Bu arada sizlere geçtiğimiz kış makine nakışı kursunda yaptığım maraş işini paylaşmadığımı farkettim.
Ve hemen yayınlayayım dedim. Krem rengi kumaş üzerine sarı simle çalıştım.


Her ne kadar ütüsüz olsalar da yine de güzel görünüyorlar. Sizce de öyle değil mi ama?