27 Şubat 2012 Pazartesi

İki renkli elbise

 Bu elbise  yün jarse kumaştan dikildi. Model de tek renk olarak verilmişti.Ama ben gördüğünüz gibi kol,sırt roba ve etek ucuna farklı renk koyarak elbiseyi farklılaştırdım.

Şubat tatilinde Mücevher ve Nezihe (görümcelerim)Malatya'dan geldiler.Ben dikiş dikmeye başlamadan önce Nezihe'miz bizim her dikişimizi dikerdi.Ben dikişte ki püf noktalarını ondan öğrendim.Bu elbiseyi de birlikte yaptık. Hem bana hem de Mücevher'e elbise dikildi.

Ben elbisemi çok sevdim ,çokta rahat bir model.Ya sizce nasıl ?

23 Şubat 2012 Perşembe

Maras Isi Tablo

Makine nakışı kursuna gittiğimi daha önce de yazmıştım.Ben kara makineme oturduğum zaman kendimi rahat hissediyorum. Bütün dikkatimi yaptığım işe veriyorum.Hele bir de ortaya güzel bir iş çıkarmışsam değmeyin keyfime. Bu çalışma da bunlardan biri. Alttaki resimi Emine öğretmenim sayesinde üstteki tabloya dönüştürdük.

Bulunan model  kopyelendikten sonra ödemiş ipeği üzerine aktarıldı. Bu çalışma ,simle düz dikiş, maraş ve renkli ipliklerle de mine çiçekleri yapıldı.

Umarım bu çalışmamı da beğenirsiniz.Sanmayın ki sadece nakış yapıyorum. Harıl harıl dikişimi de dikiyorum.

9 Şubat 2012 Perşembe

SİMAY BÜLBÜL - IFW 2012

Bugün de Simay Bülbül'ün ''Ece'' kolleksiyonundan bir kaç resim, bütün parçalar o kadar güzel ki.
Sizlerin de çok beğeneceğini umuyorum.Kıyafetlerde ki detaylara da dikkat çekmek istiyorum.Ben sustum,resimler konuşsun.


NOT: Resimler http://blog.markafoni.com/ 'dan alınmıstır. Ben gene hic fotograf cekmedim.

8 Şubat 2012 Çarşamba

Gamze Saraçoğlu - IFW 2012

Gamze Saraçoğlu'nun ''Kuzey Yamacı'' kolleksiyonu o kadar güzeldi ki seyrederken benim içim açıldı.Renkler,yünlü çoraplar,kürkler,ipek kumaşlar birbirlerini çok güzel tamamlamıştı.Fazla söze gerek yok sanırım.Resimler herşeyi söylüyor sanırım arkadaşlar. 

NOT: Resimler http://blog.markafoni.com/ 'dan alınmıstır. Defileyi daha dikkatli seyretmek icin bu defa ben hic fotograf cekmedim.