18 Eylül 2012 Salı

Maraş İşi Tablo

Taşınmaya karar verdiğimiz zaman yeni evimde çok güzel duracağına karar vererek başladığım maraş işi tablom  işlendi ,çerçevelendi  ve yerini buldu.
Renk pek net değil. Siyah kadife kumaş üzerine gümüş simle işledim.Çerveve de siyah ve gümüş çizgiler var.Model genel olarak bir kuş olarak görünüyor. İçinde Allah yazdığını gördüm ama diğer yerler de neler yazıyor bir türlü çözemedik.İçinizden inşallah birileri çözüp beni de aydınlatır.


17 Eylül 2012 Pazartesi

Damalı bluz

Elimde o kadar kumaş var ki ,bunları değerlendirmem için bol bol model karıştırıyorum. Bu kumaşlar da arkadaşımın gömlek  fabrikasından çıkma kumaşlar.Pratik Burda dergisinde bu modeli görür görmez  dikmeliyim dedim.Ve renkleri bu şekilde birleştirdim.Dilşat ta beyaz kotumla giyerim diye onay verdi. Resimlerde görülen bluz  böylece ortaya çıktı.
 
Farkettiniz mi bilmiyorum ama bu yaz hep basit modeller çalıştım.
,
Bu modelin renkleri önde mavi beyaz ,arkada ise beyaz mavi çalıştım. Kollar ve yaka biye ile temizlendi. Kızımın yırtık kot ve mavi taşlı sandaletleri ile güzel bir kombin oluşturduğunu düşünüyorum.
Model Burda Pratik dikiş dergisi 2012/01 sayısından arkadaşlar.
 


11 Eylül 2012 Salı

Keten Katlamalı Bluz

Bu sefer de keten bluzu paylaşmak istedim. Model önde iki kat kumaşla yapıldı. Düğmeli katlanan kısım için çift kat kumaştan  yapıldı.


Kollar ve ense biye ile temizlendi.
Bu modelin etek kısmı düz dursun diye ben yanlardan biraz açtım.Diktikten sonra keşke etek baskısını önde açık yapsaydım dedim.Neyse başka kumaşlar da denerim artık. 
Bu bluzu  Burda Dergisi 2012/Mayıs sayısı 128 no'lu modelden uyguladım.

Not: Fotoğraflar için Göknur'a çok teşekkürler.


6 Eylül 2012 Perşembe

Somon rengi Bluz

Evet uzun bir ara olduğunun farkındayım. Taşınma ,tatil,ziyaretler derken bayağı zaman geçmiş. Her ne kadar yazı yazmasam da ben boş durmadım. bulduğum boşluklar da yine de bayağı bir şeyler diktim.Fırsat buldukça yayınlayacağım.
Kızımın üstünde görünen bu bluz basit ve kolay dikilen bir parça. Beni hiç zorlamadı :)) Koları ve yakayı biye ile çevirdim ve içe diktiğim düğme ile de ön yırtmacı kapadım.  
 
 
Model 2009 /Temmuz  Burda dergisindeki 129 no'lu model. Umarım  beğenirsiniz?