17 Ocak 2013 Perşembe

Suni Deri Yelek

Suni deriyi pazarda bulup almıştım. Leopar desenli pantolonun biye ve fileto cebinde kullanmıştım.Öylece duruyordu.Burda dergilerini karıştırırken gördüğüm modeli bu suni deride kullanmak istedim.


Görüldüğü gibi dikildi ve kızım tarafından resimlendi.
Çok kolay ve pratik bir çalışma oldu. Çünkü sadece omuz ve ense dikişi ile tamamlandı. Tüm kenarları sadece düzgün keserek bıraktım.Yaptığım tek değişiklik boyunu kısa yapmak oldu.2012/4 sayısında ki 101 no'lu model.

Sonucu sizlerde beğendiniz mi?

15 Ocak 2013 Salı

Kırmızı Peplum Bluz

İnce krep kumaştan yaptığım peplum bluzu  kızım bugün giydi ve hemen resimleyip gönderdi. Ben de sizinle birlikte üstünde görüyorum.
Model 2012/ 11 sayılı Burda dergisinde ki 120 nolu modeldir.
Kumaş ince olduğu için ön ve arka gövdeyi çift kat çalıştım.Diğer taraflar tek kat kumaştan yaptım.Kol ve etek baskısı yapmadım diğer bluzda yaptığım gibi incecik sürfile yaptım.

Gizlı fermuar bel dikişinin 10 cm. altına kadar yaptım.
Peplum bluzun altındaki kalem eteği de birkaç hafta önce dikmiştim.Görüldüğü gibi ben habire dikiyorum kızım da giyiyor. Kızımın üstünde gördükçe ben de mutlu oluyorum.Umarım bu çalışmamı siz de  beğenirsiniz?

7 Ocak 2013 Pazartesi

Leopar Pantolon

 
 
 
 
Bu kumaş bir kot aslında ,pazarda görünce dayanamayıp hemen aldım.Tabiki desenine bayıldım.
Daha önce diktiğim yeşil pantolona kullandığım kalıpla diktim. Tek fark dikiş aralarına deri biyeleri koymak oldu. Cep filetoları da deri ile yaptım. 2007/12 sayılı  Burda dergisindeki 113 no'lu modeldir.