26 Şubat 2013 Salı

Deri yakalı leopar desenli gömlek

Kendime diktiğim gömleklerden biri daha. Yine leopar kumaş ve deri karışımı ile yaptım.Yakada  ve ön alt parçada  deri kullandım. Ve biraz da kısa yaptım. Arkayı  ise uzun diktim. Yakayı tek kat deri den keserek yaptım. Düğmeleride deriden basarak kullandım.
 
 
 Model normal bir gömlek kalıbı idi. Ben kalıbın belli yerlerini değiştirdim.Kollara manşet yapmadım,kolu uzatarak katladım.
 


12 Şubat 2013 Salı

Lacivert Kürk Yelek

Şimdi de diktiğim yelekle karşınızdayım. Bu kürkün içini yine desenli astarla
tamamladım. Yeleğin önemli özelliği iki taraflı kullanılabilir olmasıdır.
 
 
 
Kürk ve astar birlikte dikildi ,Ön ve alt kenarlar, kol oyukları ve arka boyun oyuğuna dikiş yapıldı. Omuzlara makine çekilmedi.Kol oyukları dikiş payları inceltip,yuvarlak kısımlara çıtlar attım.Bir omuz boşluğundan içini dışına çıkardım.Daha sonra da karşılıklı omuzları birleştirerek  kumaş olan kısmı da  makine de diktim.Astar kısmı elde punto dikişi ile dikilerek dikim işlemi tamamlanır. (Püf noktası; omuz dikişi sadece dikiş payları hariç dikilir.)
.
En son istenirse tüm kenarlardan punto dikişi ile de tamamlanabilir.Kürk ve astar tek parça biçtim. Yan dikişleri yoktur.Bu model iki ayrı renk polar ya da benzeri kumaşlarla yapılarak çift faraflı kullanılabilir.Umarım işinize yarar arkadaşlar.
 


8 Şubat 2013 Cuma

Gri Kumaş Pantolon


Bu aralar Malatya'dan misafirlerim var, Okullar kapanınca geldiler,bugün dönecekler.Blog bu yüzden gene ihmal edildi.  Nezihe ve Mücevher ablamla dikiş diktik, gezmelere gittik ve ben iki gündür grip ve migrenle boğuşuyorum. Şu an iyi sayılırım. Hazır kızım da resimleri göndermişken ben de pantolonu yayınlayayım.Burda dergisinde ki kalıplardan diktim ama modeli ve sayıyı  not almamışım.Bu yüzden yazamıyorum. bulursam eklerim.  Şifon bluzu da iyi ki dikmişim,rengi ve modeli her kıyafeti tamamlıyor.


Bilinen pantolonlardan ,yandan cepli dar paça kalıp kullanarak diktim. Tek fark önüne ütü çizgisi için  incecik nervür dikişi çektim.Şimdiye kadar diktiğim pantolonlar içinde en iyi  fileto cepli ve korsajlı pantolon olduğunu söyledi kızım.Pantolon kumaşındaki kırışıkları görmeyin  arkadaşlar.Hayırlı Cumalar herkese.