27 Ağustos 2013 Salı

Çiçekli Bluz

Cuma pazarından aldığım kumaşlardan biri ile yine pratik şekilde kesip diktiğim bu bluzun kol ve yakasını hazır biye ile temizledim. Kızım diktiğim bu bluzları çok rahat kullandığını söylediği için bir kaç tane diktim.
 
 
Kızımın üstündeki eteği de ilk dikiş öğrendiğimde dikmiştim.


18 Ağustos 2013 Pazar

Çiçekli Koltuk&Perde - Sarmaşık

Uzun zamandır çalışma odamın perde ve koltuğuna takmış haldeydim. Ne renk ve nasıl yapacağıma en sonunda karar verebildim.Mor ve çiçekli kombine karar verdim . Çiçekli katlama perdemin ucuna da kendi ördüğüm danteli koyunca sonuç gördüğünüz oldu. Ben çok sevdim.  Böylece çalışma odamın da düzenleme işini de bitirmiş oldum.
 
 
Her ne kadar net görünmediyse de gül desenli danteli ben ördüm.
 
 
Dikiş koltuğumu da desenli kumaşla kaplattım.
Bu da balkonumdaki çiçeğimin açmış hali ama ömrü bir gün. Bu güzelliği de paylaşmak istedim.
Ne kadar güzel değil mi?
 
 
 
 


1 Ağustos 2013 Perşembe

Kamuflaj Bluz

Havalar her ne kadar dikiş dikmeye müsait değilse de ben yine de dikiş dikmeye devam ediyorum.Boş oturmayı sevmiyorum. Sokakta değilsem mutlaka dikiş dikerek zamanı değerlendiriyorum.Bu bluzumu da kızıma diktiğim gömlekten artan kumaştan kendime dikerek değerlendirdim.Kızıma diktiğim bluz (38beden )kalıpları kullanarak yaptım .Dikerken yandan biraz genişlettim.Önden başımın geçmesi için açıklık bıraktım.Minik bir yarım kol taktım. Kamuflaj olurda apolet olmaz mı? Onu da koyunca tamamdır.