31 Ocak 2011 Pazartesi

ASOS ALISVERISI

Hepinizin bildigi uzere ASOS dunyadaki heryere ucretsiz kargo uygulaması baslattı. Bunun uzerine kızımla birlikte bizde birkac parca aldık. Asagıya resimlerini ekledim. Siparisimiz tam 7 gun sonra bize ulastı.

1 ve 2 numaralı resimdeki hırkalar kızım icin. 36 veya 38 beden giyen kızım icin 1 numarayı small beden 2 numarayı ise 10 (ingiliz bedeni) numara siparis ettik. Gri olan hırka dizin uc parmak ustune kadar iniyor, bayagı ince bir triko ama guzel. Taytlarla giyildiginde cok hos durur. 2 numaralı hırka ise 38 bedene gayet rahat olur. Bu hırkanın kuması yumusacık, cok guzel. Siddetle tavsiye ederiz :).

3 ve 4 numaralı hırkalarda benim. 3 numara sitedeki resimde acık mavi gibi duruyordu, fakat gri geldi. Aslında hırka degilde buna pelerin diyebiliriz. Kol altları acık ve belinde bir kusagı mevcut, bu digerlerine gore biraz daha kalınca ama bu da digerleri gibi oldukca yumusak. 4 numara ise benim gibi bir aslan burcunun asla kacırmayacagı bir parca idi :)

Son olarak da gozumuzu karatıp bir pantolan siparis ettik. Pantolonu 10 numara siparis ettik ve kızıma tam oldu. yani 38 bedenler icin uygun.

Sonuc olarak aldıgımız butun urunlerden memnunuz, hazır ucretsiz kargo varken sizlere de tavsiye ederiz.

25 Ocak 2011 Salı

Pembeli Nakışlı Gomlek


Bu sefer de Burda dergisi 2010 /Ocak sayısındaki 121 no'lu modelle karşınızdayım.Ben genelde elimdeki kumaşları değerlendirmeye çalıştığımdan,her seferin de ortaya değişik işler çıkıyor. Bu kumaşı arkadaşım Saadet vermişti.Ben bu şekilde değerlendirdim.Arkadaşıma da burdan teşekkür ederim.Tabi ki ben yine bir değişiklik yaptım.Gömleğin ön kısmındaki parça normalde kendi renginden olması gerekirken, ben içindeki pembeye uygun  renkteki  kumaştan yaptım.Araya da gri biyeyi de sokuşturuverdim.Bana bu da yetmedi,Kumaş deseninin benzeri bir çizim  yaparak ,makine de düz dikişle deseni öne çıkardım.


Evet arkadaşlar sonucu umarım sizlerde beğenmişsinizdir?

Dükkanıma Buyrun!

Artık benim de pasajda bir dükkanım var. Hadi hayırlısı...

Onümüzdeki günlerde yeni parçalar da ilave olucak.

Sizleri de beklerim :)

23 Ocak 2011 Pazar

Cebi fiyonklu etek

Bu sefer kendime diktiğim,önde görünen bir fermuarı olan eteği sizlerle paylaşmak istedim.Burda dergisi  2007/02 sayısndaki 121 A no'lu modeldir. Ben modele ilave olarak hafif bir ovallikte büyük bir cep koydum ve bir de fiyonk konduruverdim.

                Arada bir kendime de bir şeyler dikmek güzelmiş. Umarım eteğimi sizler de beğenirsiniz?

21 Ocak 2011 Cuma

Altın Rengi Simli Bluz


Birkaç gün önce diktiğim eteğin,bu sefer de bluzunu dikerek takımı tamamladım. Böylece  gece giyilebilecek bir kıyafet  ortaya çıkmış oldu.


 Burda dergisi 2009 / Ağustos ayının 114 no'lu modeli. Çok kolay bir çalışmaydı ,çabuk bitti.Bakalım bundan sonra sıra da ne olacak? 

19 Ocak 2011 Çarşamba

Altın Rengi Simli Balon Etek


İstanbul'a döndüm.Neziha ablam  artık daha iyi ve ben dikişlerime döndüm.Yine pazardan aldığım kumaşlardan biri olan dore kumaşla diktiğim balon eteği paylaşayım dedim.


İlginç bir etek, etek ucunda ve  astar arasındaki lastik tünel balon havası veriyor.Ayrıca öndeki  yan duran kapak bir bolluk veriyor.

 Burda dergisi 2009 yılı Eylül Ayının 132 nolu modelidir.

6 Ocak 2011 Perşembe

Palyaçolu Battaniye


Elimdeki işlerden biri olan palyaço çalışmam sonunda bitti. Hatta geçen hafta bitmişti. Bu arada görümcem Nezihe'nin ameliyat olma durumu çıkınca apar topar Malatya'ya geldim. Şimdi Nezihe daha iyi.İnşallah daha da iyi olacak.

Ama bu şartlar altında da olsa blogumu fazla ihmal etmemeye çalışacağım.  Palyaço battaniyemi  daha önce yapmaya çalıştıklarım da sizlerle bitmeden paylaşmıştım. Palyaço'yu  makine de aplike çalışarak yaptım.Araya elyaf,arkasına da pazen astar yaptım ve desen etraflarını yorganladım.Kenarlarına da kurdeleden şeritler diktim.Artan pike kumaştan iki tane yastık yaptım.Pazenden de yumuşacık bir baş yastığı yapıverdim.



Evet arkadaşlar her açıdan resmedilen palyaço battaniye'yi umarım sizler de beğenmişsinizdir? 


2 Ocak 2011 Pazar

Beyaz-siyah Kareli Gomlek



 
Değişik işlerimin arasında kızımı düşünüp ona birşeyler  dikmeye çalışıyorum.Elimdeki bu kumaşı görünce hemen bir gömlek dikeyim bari  dedim.

Bilinen klasik bir gömlek.Pensleri bile yok.Çok çabuk dikilebilecek bir model..Kumaştan artan parçadan da bir obi kemer yaptım. Böylece bütün kumaşı değerlendirmiş oldum.