17 Mayıs 2012 Perşembe

Hosgeldin Can Bebek!


Kızımın arkadası gecen hafta doğum yaptı. Bizde kızımla birlikte hastane odasında misafirlere dagıtılması icin yukarıda gördüğünüz şekerleri hazırladık. 
Ilk olarak alanların anı olarak da saklayabileceği bebek seklindeki buzdolabı magnetlerine icine seker koyabileceğimiz tülleri yapıstırdık.


Daha sonra bunları gelenlere ikram edebilecegimiz bir sepet düsündük. Bebişimizin annesi deniz tutkunu olduğu icin sepeti asagıda gördüğünüz gibi deniz temalı yaptık.
Sepetin orjinal hali pembe cicekli kumas ile kaplıydı. Biz bu kuması söktük bebek mavisi kumastan sokulup takılabilen bir kılıf dikip bunu tül, keçe balıklar ve midye kabugu ile süsledik ve bebekli şekerlerimizi bu sepet icinde misafirlere ikram ettik.
Daha sonra bunun yetmeyecegini düsünerek aşagıda resmini gördügünüz draje saksımızı hazırladık.


Bunu cok sevdik diyebilirim. Boş beyaz bir saksıyı bu hale getirdik. It's a boy yazılı biberon çubuklara şeker koyabileceğimiz tül keseleri monte ettik.

Saksının icine ciçekçilerin kulladıgı yeşil süngerden yerlestirdik. Bakınca yesil cirkin gozukmesin diye de üstünü beyaz gramofon kağıdı ile kapattık ve bunun uzerine de mavi tül koyduk. Sonra hazırladığımız çubukları sapladık. Şekerleri doğumdan birgün once içine koyduk,( bayatlamasın diye :)
En son olarak da saksı böyle çok çıplak gözükünce onu kurdele ve minyatur bebeklerle susledik.

Bunlara ilave olarak bebisimizi bir de çikolata bonbon saksısı hazırladık. Cikolata bonbonu bebeğin doğum haberi geldiginde 1 saat icinde hazırladık. Bununda saksını ve çubuklarını daha önceden hazırlamıştık. Bonbonları tepsi ile hastane odasına götürüp, orda çubuklara taktık ve sunuma hazır hale getirdik.


Bu saksıyı da süsleyecektik fakat bebek planlanan tarihten once gelince bunun süsü kaldı. Açıkcası bonbonları bile nasıl yetiştirdik şaşırıyorum. Resimde gördüğünüz üzere fazla olan bonbonları da bir borcam icinde ikram ettik.


Dağıtılmak üzere bir de Lokum külahları hazırladık ve bunlara bebişimizin ismi yazan etiketleri  ilave ettik.
Bebişimizin annesi de kurabiyelerini yaptırmıstı.


Boylece yemelik ikramlarımız tamamdı. Tek eksigimiz lohusa serbetiydi. Ama bebiş erken gelmeye karar verdiği icin hastaneye giderken yol uzerinde vefa bozacısında şıra aldık ve onu ikram ettik.
Hastane odasında genel görüntüler asağıda.



Sıvı ikramları icin yukarıdaki kadehleri ayarlamıstık. Bir de iclerine cosmopolitan koyup dağıtmayı planladığımız ufacık şişelerimiz vardı. Fakat bunları hastaneye gittiğimiz icin unuttuk malesef :)

Bu da ilk ciddi anlamda yaptığımız organizasyon ve süsleme isi sayılır. Acıkcası bu hazırlıkları yaparken çok zevk aldık. Bu konuda yardım almak isteyen yada yukarıdakilerden siparis vermek isteyen olusa maille bana ulaşması yeterli olur.






5 yorum:

SOLMAZ dedi ki...

Can bebeğe sağlıklı uzun bir ömür diliyorum. Sizlerin de ellerinize sağlık. Hepside çok güzel olmuş.

Hatice Sahin dedi ki...

Solmaz; Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Senin ellerinle çok güzel şeyler çıkmış. Bebeğe Allah hayırlı ömürler versin. Ellerine sğlık.Müc

Tatlı Kiraz dedi ki...

ellerinize saglik, cok guzel olmus hersey.
http://tatlikiraz.blogspot.nl

Ruj dedi ki...

bunları görünce hemen çocugum olsun istedim bende süsliyim yapıım falan :) çok tatlılar hepsi ayrı güzel ellerinize sağlık